Translate

miércoles, 13 de julio de 2016


Cablejat de xarxa local


-Parell trenat:


El cable parell trenat consisteix en dos filferros de coure o d'alumini aïllats i entrellaçats amb un gruix aproximadament d'1 mm. Els filferros es trenen amb el propòsit de reduir la interferència elèctrica de parells similars propers (com motors, relès o transformadors). Els parells trenats s'agrupen sota una coberta comuna de PVC en cables multiparells de parells trenats de 2 fins a 300 parells, per reduir el nombre de cables físics que s'introdueixen en un conducte.

Es poden utilitzar tant per transmissió analògica com digital, i la seva amplada de banda depèn de la secció de coure utilitzat i de la distància que hagi de recórrer.
te tres tipus:
-UTP acronim de Unshielded Twisted Pair o Parell Trenat Sense apantallar. Són cables de parells  trenats sense apantallar
-STP, acrònim de Shielded Twisted Pair o Parell Trenat Apantallat. Es tracta de cables de coure aïllats  dins d'una coberta protectora
-FTP, acrònim de Foiled Twisted Pair o Parell trenat amb pantalla global

Categories:
Categoria 1: Fil telefònic trenat de qualitat de veu no adequat per les transmissions de dades. Les característiques de transmissió del mitjà estan especificades fins a una freqüència superior d'1 MHz.

Categoria 2: Cable parell trenat sense apantallar. Les característiques de transmissió del mitjà estan especificades fins a una freqüència superior de 4 MHz. Aquest cable consta de 4 parells trenats de fil de coure.

Categoria 3: Velocitat de transmissió típica de 10 Mbps per Ethernet. Amb aquest tipus de cables s'implementa les xarxes Ethernet 10BaseT. Les característiques de transmissió del mitjà estan especificades fins a una freqüència superior de 16 MHz. Aquest cable consta de quatre parells trenats de fil de coure amb tres entrellaçats per peu.

Categoria 4: La velocitat de transmissió arriba fins a 20 Mbps. Les característiques de transmissió del mitjà estan especificades fins a una freqüència superior de 20 MHz. Aquest cable consta de quatre parells trenats de fil de coure.

Categoria 5: És una millora de la categoria 4, pot transmetre dades fins a 1 GHz i les característiques de transmissió del mitjà estan especificades fins a una freqüència de superior de 100 MHz. Aquest cable consta de quatre parells trenats de fil de coure.

Categoria 6: És una millora de la categoria anterior, pot transmetre dades fins a 1 Gbps i les característiques de transmissió del mitjà estan especificades fins a una freqüència superior de 250 MHz.

Categoria 7. És una millora de la categoria 6, pot transmetre dades fins a 1 Gbps, i les característiques de transmissió del medi estan especificades fins a una freqüència superior de 600 MHz.
tipus de conecctor:

-coaxial:

Características

La característica principal de la familia RG-58 es el núcleo central de cobre, de la cual se consideran los siguientes tipos:
RG-58/U: núcleo de cobre sólido.
RG-58 A/U: núcleo de hilos trenzados.
RG-59: transmisión en banda ancha (CATV).
RG-60: mayor diametro que el RG-59 y considerado para frecuencias más altas que este, pero también utilizado para transmisiones de banda ancha.
RG-62: redes ARCnet.
-Fibra òptica:
La fibra òptica és un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plastic capaç de transportar feixos de llum en el seu interior. Funciona com a una guia d'ones per al rang de freqüències compreses entre 1014Hzs i 1015 Hz. És molt important generar la freccuencia de llum adequada segons el tipus de fibra amb què es treballa.

Característiques:

La fibra òptica està formada per tres parts diferenciades:
-Nuclis: Filament translluent fet d'algun tipus de pedra o plastic el diàmetre del qual està comprès  entre 69 i 96 micres depenent del tipus de fibra òptica. Té un index de penetracio alt.
-Revestiment: Permet retenir la llum dins el nucli i provocar la reflexió total d'aquesta. Perquè això  sigui possible, l'index de penetracio del revestiment ha de ser inferior al del nucli.
-Coberta: Protegeix la fibra fent-la més robusta i evitant que es malmeti. Està formada per material  plastic


Part de la fibra òptica: Nucli, revestiment i coberta.

Tipus:

La següent classificació s'estableix en funció de la propagació de la llum a l'interior de la fibra:
-Monomode
 En la fibra monomode, el diametre del nucli es redueix a dimensions de l'ordre de la longitud d'ona.  Això provoca que només hi passi un sol mode: el raig òptic central, també conegut com a raig axial.  Aquest únic camí generat a causa de les petites dimensions del nucli evita la dispersió multimodal.
 S'utilitza en aplicacions de llarga distància, ja que ofereix més prestacions, tot i que és més cara. La  font de llum és Laser, concretament s'utilitza el dispositiu ILD (Injection Laser Diode). Normalment  la fibra monomode es fa servir en la segona i la tercera finestra.

-Multimode
En aquest cas el diàmetre és major que el de les fibres monomode, de manera que la llum viatja  seguint molts camins que depenen de la longitud d'ona, la freqüència i l'angle d'inserció de la llum.
 Dintre de les fibres multimode existeixen dos tipus diferents en funció de les característiques dels  índexs de refracció:

   - Índex discret
     Els índexs de refracció del nucli i del revestiment són diferents però uniformes i per tant el senyal       es  guia a causa de la reflexio total en la superfície de separació d'aquests. La reflexió total es               dóna per a  molts angles. Aquestes característiques possibiliten diversos modes de propagació             lumínica, i per  tant, diversos temps de recorregut lumínic. Aquest tipus de fibres són les més               utilitzades en enllaços  de distàncies curtes, fins a 1 km, i la seva aplicació més important està en         les xarxes locals.

 - Índex gradual
   Es produeix un disminució gradual de l'index de refraccio del nucli des de l'interior a l'exterior fet       que provoca una propagació ondulada a l'interior de la fibra. Aquest tipus no origina tants modes         de  propagació com l'anterior i són les utilitzades en enllaços de fins a 10 km.

-Especifica per a què s’utilitza cada tecnologia, i la longitud mínima i màxima sense repetidors, i no oblidis incorporar imatges del cablejat i els terminals de cada tipus.

min: el minim s'escoxeix a conciencia y el maxim es 100m

-Cerca informació sobre l’estàndard t568A i t568B. Quin és el més utilitzat?

el t568B

-Cerca informació sobre un cable directe i sobre un cable creuat. Per a què s’utilitza cadascun?

El cable creuat és utlitzat per connectar dos PC directament o equips actius entre si, com hub amb hub, amb switch, router, etc.Un cable creuat és aquell on en els extrems la configuració és diferent. El cable creuat, com el seu nom ho diu, creua les terminals de transmissió d'una banda a que arribi a recepció de l'altre, i la recepció de l'origen a transmissió del final.Per crear el cable de xarxa creuat, l'únic que ha de fer és ponchar un extrem del cable amb la norma.T568A i l'altre extrem amb la norma T568B.El cable directe és senzill de construir, només cal tenir la mateixa norma en ambdós extrems del cable. Això vol dir, que si vas utilitzar la norma T568A en un extrem del cable, en l'altre extrem també has d'aplicar la mateixa norma T568A.Aquest tipus de cables és utilitzat per connectar computadors a equips actius de xarxa, com Hubs, Switchers, Routers.Terminals de transmissió i recepcióLes xarxes de computadors no utilitzen els 4 parells (8 cables) en la seva totalitat, utilitzen només 4 cables: 2 per transmetre i 2 per rebre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario